Източник Огнян Стефанов, frognews.bgЖурналистът, който е основен критик на управляващите, Огнян

...
Източник Огнян Стефанов, frognews.bgЖурналистът, който е основен критик на управляващите, Огнян
Коментари Харесай

Извънредно! Прокуратурата с обвинение към още един журналист, критикуващ управляващите - Огнян Стефанов

Източник Огнян Стефанов, frognews.bg

Журналистът, който е главен критик на ръководещите, Огнян Стефанов от Фрог нюз е привикан от Софийка градска прокуратура в качеството му на обвинен, излиза наяве от негова публикация одеве озаглавена:

" Както и допуснах: след изявления за Иван Гешев, ми повдигат обвиняване "

Ето какво написа Стефанов:

Не бих си разрешил да ви занимавам с тази история, в случай че тя не засягаше доста хора. Всъщност всички, които мислят „ погрешно “. На 14 април във Фрог нюз публикувахме текст със заглавие: „ Иван Гешев премълчал значимо обръщение от Съединени американски щати за премиера Борисов? “
Става дума за премълчана информация по следствие на американски институции и служби за пране на пари, милиони в банкови сметки с неразбираем генезис, контрабанда и прочие против български политик и олигарси.

На 17 април заместник-главният прокурор Иван Гешев даде изявление за Българска национална телевизия. В него изясни, че по време на срещите му във ФБР говорел с сътрудници за противопоставяне на тероризма. Каза още, че в България щял да се приложи модел, пробван в някои американски щати. Нито дума за следствието.



В същото изявление Гешев съобщи, че моя благосклонност е измежду публицистите, които получавали пари от олигарси , с цел да атакуват прокуратурата. Каза още, че банкерът Цветан Василев ми плащал за „ специфични поръчки “. Без да приведе нито едно доказателство. А и не би могъл, тъй като такова няма.

Затова същия ден реагирах с отворено писмо до Иван Гешев. В него опровергах нечистоплътните внушения.

Ето два пасажа от въпросното писмо:

„ В тази страна, който подлага на критика някои дейности на прокуратурата и двама-трима нейни шефове, е подлаган на репресии и обявяван за „ корумпиран “. Както и за участник в следващия „ пълзащ прелом “.

„ И какво да си помисля, господин Гешев, в случай че по-късно писмо, бъда привикан за следващ път да давам някакви пояснения или да ми повдигнете следващо обвиняване? “.

Така и стана. Дни по-късно получих призовка за покачване на обвиняване от прокуратурата.

Ето по какъв начин стана. На 19-ти отидох при кварталния и получих известието против автограф.

Вечерта на същия ден, в 20,05 часа, на вратата на жилището ни стартира да се звъни като „ на пожар “. Призовкар с копие на същата призовка. Така му било подредено, въпреки копието да е документ без стойност. Знаят го даже неюристите...

Познах, господин Гешев, не тъй като имам оракулски гений, а тъй като вашите реакции са елементарно предсказуеми – удряте всеки с друго мнение от вашето. Важното е „ журналистическата сган “ да бъде смазана.  

И какво да си помисля?

Мисля, че става дума за гонене на неуместните. Трябва да се явя на 25 април да ми издигнат вашите подчинени обвиняване. Тогава е Велики четвъртък, най-важният ден от Страстната седмица. В този ден е вечерята на Исус с неговите възпитаници, молитвата в Гетсиманската градина и измяната на Юда. Подходящ ден за обвиняване, белезници и арест.

Писал съм и преди, само че ще повторя отново: Медиите са естествената съпротива в една страна. Те са медиаторът сред институциите, събитията, свързани с тях и жителите. Различното мнение не е закононарушение. То е в основата на демокрацията. Така е в свободните страни. И не публицистите водят война против прокуратурата. Не. Те подлагат на критика избрани дейности, изключително в случай че заплашват гражданските свободи. Когато обаче прокуратурата отвръща по този метод - това е принуда. Утре и 111-тото място по независимост на словото и медиите ще ни се коства влиятелно. В огромна степен поради някои представители на прокуратурата.

Продължение четете в - https://frognews.bg/novini/kakto-predpolojih-sled-publikatsii-ivan-geshev-povdigat-obvinenie.html

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР